GeolinQ
Spatial Data Management

Externe bestandsystemen en koppelen via REST met GeolinQ 1.6.0

In GeolinQ versie 1.6.0 is het mogelijk om bestandssystemen te koppelen via bijvoorbeeld SFTP of WebDAV met een GeolinQ databron. Het gekoppelde bestandssysteem kan direct vanuit GeolinQ worden beheerd door het uploaden, downloaden en verwijderen van bestanden. Vanuit het gekoppelde bestandsysteem kunnen bestanden als datasets geïmporteerd worden voor verder gebruik zoals visualisatie of integratie met andere datasets. In GeolinQ 1.6.0 kunnen gegevens opgehaald worden via een configureerbare REST interface, bijvoorbeeld via het JSON formaat, in datasets worden geïmporteerd. De REST interface in GeolinQ is volledig configureerbaar en daarmee inzetbaar voor tal van toepassingen.

 

Download portaal luchtfoto’s

Een toepassing van het koppelen met een extern bestandsysteem is een downloadportaal voor luchtfoto’s. De beschikbare luchtfotobestanden worden gekoppeld met de polygonen van de gebieden waar de foto’s gemaakt zijn. De aan een gebied gekoppelde luchtfoto’s kunnen nu direct vanuit een kaartscherm te selecteren en te downloaden. Meer informatie over koppelen van bestandsystemen: Externe bestandssystemen.

Ophalen KLIC-Meldingen

Een toepassing van het ophalen en gebruiken van gegevens via REST is het ophalen van KLIC-Meldingen voor de WIBON. Netbeheerders kunnen de KLIC-Meldingen binnen hun netwerkgebied automatisch ophalen via de BMKL REST interface van het Kadaster.  De KLIC-meldingen, bestaande uit graafpolygonen en informatie over de graafmelding, zijn daarna beschikbaar in GeolinQ. Zie voor meer informatie over deze toepassing: Aanleveren van netwerkgegevens en ophalen KLIC-meldingen voor netbeheerders