GeolinQ
Spatial Data Management

GeolinQ 1.4.1 beschikbaar

GeolinQ versie 1.4.1 biedt een aantal belangrijke nieuwe functionaliteiten. Het configureren van stijlen in kaarten en services is nu mogelijk conform de OGC Styled Layer Descriptor (SLD) standaard. SLD's voor datasets kunnen geïmporteerd, gebruikt en aangepast en geëxporteerd worden. Hiermee is GeolinQ de eerste web-based oplossing met een geïntegreerde SLD editor. Daarnaast kunnen voor hetzelfde gebied meerdere datasets gelijktijdig geëxporteerd worden inclusief de metadata van de geëxporteerde datasets. Voor de gebiedselectie van de export kunnen alle gebiedspolygonen gebruikt worden die binnen GeolinQ beschikbaar zijn.

Het integraal gebruik van SLD's en de multi-dataset export zijn de belangrijkste functionele uitbreidingen van GeolinQ. Release 1.4.1 biedt echter nog meer nieuwe functies zoals:

  • Het exporteren van kaarten als pdf bestand met of zonder kaartrand
  • Configureren van een eigen WMS of WMTS kaartlaag binnen een gepubliceerde kaarten
  • Configureren van een eigen 'schetskaart laag' waarin objecten kunnen worden getekend door de gebruiker.
  • Uitbreiding van de ‘Style Sheet’ configuratie van cliënt portals met de optie van het toevoegen van tekst en URL aan kaarten en .pdf bestand exports van kaarten.
  • Het configureren van een standaard of basis kaart in cliënt portals.

Met 1.4.1 worden de toepassingsmogelijkheden van GeolinQ verder vergroot door ook de styling van gegevens integraal in het datamanagement te gebruiken en nog eenvoudiger data en kaarten te delen.