GeolinQ
Spatial Data Management

Beheer

Vrijwel al het beheer en onderhoud van GeolinQ kan door de eindgebruiker vanuit de web interface worden uitgevoerd. Zelfs het installeren van nieuwe GeolinQ releases wordt groot en deels vanuit de web interface ondersteund.

Tenants

Het GeolinQ platform is eenvoudig te beheren voor meerdere organisaties, afdelingen, projecten of klanten door het gebruik van tenants . Een tenant is op zichzelf staande instantie van GeolinQ met een eigen gebruikers, databronnen en datasets voor een organisatie, klant of afdeling. Het gebruik van tenants maakt het mogelijk dat meerdere organisaties of afdelingen van dezelfde GeolinQ installatie gebruik kunnen maken.

Gebruikersbeheer

GeolinQ maakt gebruik van een autorisatiestructuur om gebruikers toegang te verlenen tot gegevens. Gebruikers worden toegekend aan gebruikersgroepen. Aan gebruikersgroepen kan toegang worden verleend van databronnen en machtigingen om databronnen te bewerken.

Taakbeheer en taakservers

Het importeren van gegevens en het uitvoeren van processen zoals het doorsnijden van datasets of het genereren van contouren wordt uitgevoerd in taken. De taken worden uitgevoerd op een taakserver zodat de applicatieserver niet onnodig wordt belast. Gebruikers kunnen de voortgang en de log van de taak opvragen in GeolinQ.

XML Script

Voor het automatiseren van beheerprocedures kan XML script worden gebruikt. In het XML script kunnen operaties worden uitgevoerd zoals het aanmaken van een tenant en het inladen van een databron. Het gebruik van scripts maakt het gebruiker van handmatige procedures overbodig en bespaart veel tijd.

Installatie en updates

Regelmatig worden er nieuwe versies van GeolinQ uitgebracht door IntellinQ. Deze versies zijn te downloaden in het supportportaal. Alle klanten van IntellinQ hebben supportaccount waarmee zij toegang hebben tot het supportportaal en de nieuwe versie van GeolinQ. Een nieuwe versie van GeolinQ werkt na installatie automatisch de database inclusief de configuraties bij naar de nieuwe GeolinQ versie.

Het GeolinQ platform kan worden afgenomen als een GeolinQ as a Service (GaaS), waarbij IntellinQ de GeolinQ oplossing op een Virtual Private Service (VPS) omgeving aanbiedt en alle nieuwe versie van GeolinQ uitrolt. De eindgebruiker beheert alleen de tenants, gebruikers en taken en heeft geen omkijken naar installatie van updates.