GeolinQ
Spatial Data Management

BRK

De Basisregistratie Kadaster (BRK) bestaat uit de BRK levering met de kadastrale registratie van alle onroerende zaken en zakelijke rechten met actuele informatie over percelen en rechthebbenden. Ook bevat de BRK de kadastrale kaart met de ligging van de kadastrale percelen. Daarnaast bevat de BRK de formele grenzen van het rijk, de provincies en de gemeenten. Het Kadaster is bronhouder van de BRK en levert de BRK.

BRK met GeolinQ

Voor GeolinQ gebruikers is een standaard BRK databron beschikbaar waarmee de BRK vanuit het Kadaster ingelezen kan worden. Om gebruik te kunnen maken van de BRK data van het Kadaster dient een abonnement afgesloten te worden bij het Kadaster. Afhankelijk van het soort abonnement kunnen stand leveringen, met de actuele situatie op opgegeven peildatum voor een gebied, en mutatieberichten worden ingelezen in GeolinQ. Voor overheidsorganisaties is deze gebruiksvorm van de BRK verplicht omdat zij gebruik moeten maken van de volledige basisregisistraties voor het nemen van alle beslissingen.  

Meer informatie over het gebruik van de BRK als databron in GeolinQ is beschikbaar via de BRK tutorial op GeolinQ support.

BRK Kadastrale kaart met GeolinQ 

De Digitale kadastrale kaart uit de BRK is een beperkte subset van de BRK en toont de ligging van kadastrale percelen ten opzichte van de omgeving. De BRK kadastrale kaart is kosteloos voor iedereen als WFS beschikbaar via http://www.pdok.nl. Voor GeolinQ gebruikers is een standaard geconfigureerde databron beschikbaar voor het binnenhalen en gebruiken van de BRK Kadastrale kaart.